Hvidkildegaard.dk

Gode grunde til at spise økologisk

Der er mange gode grunde til at spise økologisk. 

Økologiske varer smager bedre. Prøv bare en blindtest af øko frugt vs alternativet. Eller f.eks. Løgismose kylling fra Netto, kontra en af non økologiske muligheder. Selvom økologiske fødevarer ofte er større og ser mere ensartede ud, har de generelt været markant hurtigere at producere, hvorved de har fået mindre sol og næringsstoffer.

Økologiske varer har også færre pesticider. Selv hvis du skyller dit frugt, vil nogle af pesticiderne være trængt ind, og kommer altså videre ind i din krop. Gift er gift, på trods at den naturligvis er doseret til insekter og ikke til mennesker. 

Økologiske fødevarer er generelt også friskere, fordi de ganske enkelt ikke holder ligeså længe som deres sprøjtede modparter. Derfor har du større chance for at få frisk mad – det kan du nemt se ved f.eks. Jordbær og bananer, men effekten gælder naturligvis også kød, fisk, brød, og alt andet.

Flere stærke grunde til at vælge økologi 

  1. Du støtter øko landbrug vs mono crops
  2. Kan indeholde flere antioxidanter
  3. Ingen antibiotika eller steroider
  4. Bedre egnet for allergikere
  5. Reduceret risiko for kræft
  6. Ingen kunstige hormoner
  7. Mad på naturlig vis
  8. Ingen GMO

Faldgruberne ved økologisk mad

Det er vigtigt at gå det ekstra skridt og sikre at de produkter du køber, rent faktisk er økologiske. Det er nemlig ikke altid muligt at gå ud fra produkt navnet. Præcis som med online casino anmeldelser – hos nogle sites finder du kun forældet eller misvisende information, men hvis du vælger gratischancer.dk, er du sikker på at få verificeret, relevant og up to date information. 

Hvad angår økologiske fødevarer, har vi to certificeringsmærker herhjemme. Det røde Ø-mærke og det grønne økologimærke fra EU. I Tyskland og Frankrig er der f.eks. lidt andre standarder, men i Europa har vi generelt set nogle af de højeste økologi standarder i verden. 

Hold også øje med lokale gårde og markeder, her finder du ofte fantastiske naturlige produkter som er lokalt producerede, og dermed har du også mulighed for at støtte lokaløkonomien.

I sidste ende, kan du selv vælge at gro visse grøntsager og urter hjemme. Hvis du ikke har have, kan du altid anskaffe dig et lille drivhus. Så er du fuldstændigt selv herre over hele processen, og kan dermed garantere ren økologi, i det omfang det er muligt. Husk at bruge økologiske frø og gødning, og hvis du bor i en storby, er det bedst at filtrere vandet for kalk – præcis som når du selv skal drikke det.